Op vakantie naar Duitsland met de hond

Je wil graag op vakantie naar Duitsland met je hond. Dan hebben we goed nieuws voor je, want je hond is op veel plaatsen welkom. Maar je moet je wel goed voorbereiden op je reis. Wij kunnen je hierover genoeg informatie geven en ook inspireren over wat er in Duitsland allemaal voor mogelijkheden zijn voor jou, je gezin en je viervoeter(s). Lees daarom snel verder, zodat jij alles voor je vakantie kunt plannen.

Samen op vakantie 

Heerlijk, bijna vakantie en de hond neem je gezellig mee. Je dient dan rekening te houden met bepaalde factoren:

- Je gaat naar een land waar het niet te heet is voor de hond.
- Je gaat naar het buitenland en verdiept je in de eisen die dat land stelt aan een hond die je meeneemt op je vakantie. Denk aan de vereiste entingen, het bij je dragen van het paspoort, soms is een muilkorf verplicht, het aangelijnd houden van de hond (dat is sowieso verstandig als je op een vreemde plek bent, ook al luistert de hond goed).
- Je zoekt een vakantielocatie waar de hond welkom is en er faciliteiten voor hem (en jou) zijn: voldoende ruimte, uitlaatplekken niet te ver van jullie vakantieverblijf.

Is in eigen land op vakantie gaan met de hond geen optie (je bent in Nederland al op veel leuke plekken geweest), dan is Duitsland wellicht een prima vakantieland om samen met de hond vakantie te vieren. Je kent de huisjes van huisje huren (comfortabel, gezellig, compleet ingericht) en komt deze ook tegen in Duitsland, dus wat houdt je tegen? De reis is voor de hond niet te lang en de temperatuur meestal oké.

Met de hond op vakantie bij de oosterburen

Ga je op vakantie bij de oosterburen Duitsland? Dan kun je gerust de hond meenemen, hij is er op veel plaatsen welkom. De precieze locaties en huisjes waarin een hond mag vind je online op de site. De vakantieaccommodaties waar jouw hond mee naar toe mag zijn ruim met tuin, zodat de hond voldoende bewegingsruimte heeft, met een inrichting die eenvoudig schoon te houden is (want ook jouw hond zal zijn voeten niet vegen). En vaak heeft het huisje een omheining, zodat de hond bij je blijft en geen last geeft bij de buren.

Vaak ook mag de hond op het vakantiepark de supermarkt in en het restaurant. Er staan bakken in het park waarin jij het poepzakje kunt deponeren, er is een uitlaatstrook of andere plek waar de hond kan uitrennen. Bereid je goed voor, kijk welke huisjes van huisje huren er in aanmerking komen en maak je keuze. Wacht niet te lang, reserveer op tijd om zeker te zijn van een plek in het drukke zomerseizoen en het najaar. Je kunt een bezoekje brengen aan Cochem bijvoorbeeld.

Ideale vakantielocaties voor jou en de hond

Je mag best kieskeurig zijn als je een vakantieverblijf zoekt. Je leeft er een jaar naar toe om er een fijne vakantietijd te beleven. Je wilt naar het buitenland, maar niet te ver van huis. Duitsland ligt dan voor de hand. Kijk online welke plaatsen het meest geschikt zijn voor jouw situatie, op vakantie met de hond. Boek je een vakantiehuisje van huisje huren dan zit je goed! Je hebt dan gegarandeerd een heel fijn vakantieverblijf, gezellig, comfortabel en compleet. Het ontbreekt je aan niets. Bezoek de site en zoek op vakantie met hond. Je ziet meteen welke huisjes en locaties er in aanmerking komen en wanneer deze beschikbaar zijn. Reserveer op tijd de ideale vakantie voor jou, je reisgenoten en de hond. Enkele suggesties:

- Laagland
- Heuvels
- Laaggebergte  T

Tip: Kies voor een locatie die goed toegankelijk als je moeilijk ter been bent en ook als de hond wat ouder is dien je ermee rekening te houden dat klimpartijen wellicht niet goed bevallen. Omdat de huisjes en locaties duidelijk worden afgebeeld en beschreven zie je precies wat je reserveert en ligt er een mooie vakantie op je wachten.

Enkele prachtige gebieden in Duitsland: een plekje aan de Moezel, in de Eifel, Sauerland, Beieren, het Zwarte Woud, Thuringen en nog veel meer. Gebruik de zoekfilter op de site als je gericht op zoek wilt gaan naar een huisje van huisje huren in Duitsland waar de hond ook welkom is.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN

Onderdeel van Recreatie Online