Huisje huren België met hond

Waarom twee dagen van de vakantie gebruiken om op jouw vakantiestek te komen en om van de ene file in de andere terecht te komen, als je dichtbij huis ook een erg fijne vakantietijd kunt hebben? Door onze zuiderburen word je met open armen ontvangen om daar een fijne tijd door te brengen. De voor velen reeds bekende en favoriete aanbieder van huisjes huren staat ook in het buitenland voor je klaar. Jong en oud en ook honden zijn welkom. Neem jij de hond mee dan zijn daarvoor speciaal ingerichte huisjes en tuinen beschikbaar.

Volledig ingericht huisje in België voor jou met hond

Bij huisje huren ben je verzekerd van een compleet ingericht huisje, gezellig en comfortabel. Waarom sjouwen met allerlei dagelijkse benodigdheden als die reeds aanwezig zijn? Met minder bagage op reis, gezellig toch? Gaat de hond mee op vakantie in België dan heb je de plaats in de auto nodig voor zijn spullen en dat gaat dan prima lukken. Heb je een puppy dan wil je wellicht graag zijn bench meenemen, zodat hij in de vakantiewoning niets kan slopen.

Ook voor de volwassen hond is het fijn om zijn eigen slaapplek te hebben, dit neemt allemaal ruimte in beslag in de auto. Kortom: het huren van een compleet ingericht huisje is erg gemakkelijk en praktisch. Het is een keuze die je zal bevallen en die je in de toekomst vaker zult maken. Alleen je kleding en verzorgende spullen in een tas of koffer doen en je kunt vertrekken naar de vakantieaccommodatie die je hebt gereserveerd.

Met de hond naar België, wat heb je nodig?

Als je de hond meeneemt naar het buitenland ook naar België is het belangrijk dat je de regels van dat betreffende land omtrent het vervoeren van honden in een auto kent. Ook dien jij zijn dierenpaspoort bij je te dragen. Twijfel je of zijn voer er te koop is, neem voldoende mee van thuis. Heeft jouw hond medicijnen nodig, vraag de dierenarts of hij je een recept of voldoende medicatie meegeeft. Zorg dat de hond volgens de geldende regels in jouw vakantieland in dit geval België is ingeënt. Neem degelijke spullen voor de hond mee, een goede riem en halsband of tuigje met een goede sluiting, zorg voor een reserveriem.

Natuurlijk is jouw hond gechipt. Een naamplaatje aan zijn halsband of tuigje met jouw telefoonnummer is ook aan te raden. Met GPS kun jij de hond elk moment traceren als hij wegloopt. Dat laatste geeft je een veilig gevoel, maar voorkomen dat hij de benen neemt is uiteraard nog beter. In een vreemde omgeving kan de hond in paniek raken als hij de weg naar jou niet kent en een ongeval is dan niet ondenkbaar. Huur een huisje met een omheining, zodat hij bij je blijft. Je kunt hem ook aan een lange lijn leggen die je vastmaakt aan een grondpin, waardoor de hond niet weg kan en toch veel bewegingsvrijheid heeft.

Klimaat en afstand acceptabel

Het is doorgaans acceptabel om met de hond in België op vakantie te gaan wat betreft afstand en temperatuur. Een goede keuze, want natuurlijk houd jij rekening met wat jouw viervoeter nodig heeft als je hem meeneemt op vakantie. Afstand, klimaat en huisvesting spelen dan een grote rol. Bekijk online de opties, nadat je voor jezelf duidelijk hebt wat je precies wilt. Hoever wil je België inrijden? Wil je een huisje huren aan zee, aan een bosrand, in heuvelachtig gebied of juist vlak land? Geniet in jouw vakantie van de Vlaamse frieten, het Belgische bier, de Belgische wafels en chocolade om je handen bij af te likken. Naast lekker eten en drinken dat heel belangrijk is bezoek je steden als Antwerpen, Brugge, Gent, Brussel, Mechelen en/of de prachtige Ardennen zoals de steden, Luik, Luxemburg en Namen.

Echter ook van de natuur die jouw huisje omringt zul je enorm genieten. Het vele groen ontspant en “roept” je naar buiten, met de hond uiteraard, die graag de omgeving ontdekt met zijn neus. Kijk eens wat er zich allemaal in en rondom de vakantieaccommodaties bevindt, het ontbreekt je aan niets. Dus ook als je niet elke dag een uitstapje wilt maken, zul jij je rondom het vakantieverblijf op je eigen terras en vaak ook ruime tuin prima vermaken. Voor iedereen is er in België als je met hond op vakantie gaat een verblijf te vinden dat past bij jullie situatie en jullie wensen.           

België verwelkomt toeristen met honden

België is een gastvrij land, ook honden zijn op veel locaties welkom, soms wel meer dan één hond op een vakantieadres. Op de website van huisje huren lees je bij het appartement of huisje op welke locaties huisdieren worden toegestaan en hoeveel. Bij het zien van al die fraaie vakantieverblijven en hun omgeving kun je bijna niet wachten totdat het vakantie is. Bereid je goed voor en bekijk de locaties waar honden welkom zijn. Welk huisje of appartement heeft jouw voorkeur? Dichtbij de bossen, aan zee, dichtbij een stad of dorp, in een heuvelachtige of vlakke omgeving?

Vakantie vieren in België met hond, het kan gewoon. De ruim ingerichte huizen en grote tuinen, de groene omgeving zorgen voor alle vrijheid die jij je kunt wensen. En wil je wat meer drukte dan bezoek je een leuk dorp of mooie stad. Zijn jouw honden en ben je zelf nog prima mobiel dan zul je vele meters maken, te voet of op de fiets. Overweeg het huren van een fietskar als je de hond overal mee naar toe wilt nemen en de afstanden om mee langs de fiets te lopen te groot zijn. Ook al lijkt België wellicht veel op je eigen land, er is veel te ontdekken.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN

Onderdeel van Recreatie Online