Dit zijn de voordelen van een koelmat voor je hond

Met de zomer voor de deur, wordt het eindelijk steeds een stukje warmer in ons koude kikkerlandje. Heerlijk om van te genieten, vooral wanneer je een lekker koud drankje in je hand hebt.. Maar, denk je ook nog wel een beetje aan jouw lieve, trouwe viervoeter? Hij of zij zal het namelijk ook wel erg warm hebben met die mooie vacht. Gelukkig zijn er verschillende trucjes om de zomer iets aangenamer te maken voor jouw hondenvriend. Een koelmat hond is daar een van. Ben jij geïnteresseerd in een koelmat voor jouw hond en zou je deze wel willen aanschaffen? Dan is dit artikel geschikt voor jou, aangezien wij jou de voordelen van dit handige product gaan vertellen.

 

Minder zweten in de zomer

Het eerste voordeel ligt natuurlijk wel een beetje voor de hand. Met een koelmat voor jouw hond, kun je er namelijk voor zorgen dat de lichaamstemperatuur van jouw hond op hete dagen beter geregeld kan worden. Oververhitting is levensgevaarlijk voor je hond, en deze handige mat is een goedkope en simpele manier om dit gevaar te voorkomen. Een beetje verkoeling, bijvoorbeeld via een koelmat, is dus erg belangrijk voor de gezondheid van je hond!

 

Een beetje extra comfort voor jouw hond

Een ander voordeel is dat je met een koelmat, jouw hond een beetje extra comfort kunt geven. De kou die de koelmat afgeeft, zorgt ervoor dat jouw hond een comfortabel plekje heeft om lekker te liggen en tot rust te komen. Je kunt ook een heel lekker koel en comfortabel hoekje maken, bijvoorbeeld door doeken op te hangen. Plaats je hier je koelmat in, dan heeft je hond een lekker plekje waar hij of zij heen kan wanneer het in de zon te warm is.

Er zijn ook praktische voordelen 

Zo een koelmat heeft natuurlijk ook praktische voordelen. Zo zijn er veel verschillende soorten koelmatten, en hoeft een koelmat helemaal niet duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een simpele koelmat. Wil je je hond net iets meer verwennen? Koop dan een zwembadje, speciaal voor je hond. Vaak zit hier ook nog eens een fonteintje voor extra speel plezier bij. Een ander voordeel is dat je geen elektriciteit nodig hebt om de koelmat koud te houden. Binnen deze koelmat zit namelijk speciaal gel dat afkoelt wanneer je hond er op gaat liggen.

 

Kortom: met een koelmat komt je hond beter de zomer door.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN

Onderdeel van Recreatie Online