Beste wintersportbestemmingen 2025

Heb je al plannen voor de wintersport van 2025? We nemen je graag mee naar de beste wintersportbestemmingen. Je kunt niet vroeg genoeg zijn om alvast een huisje te huren en alvast uit te kijken naar jouw mooie vakantie. Geniet van de mogelijkheden en kies dan de beste wintersportbestemming van 2025 voor jou, je partner, je familie of vrienden.

Wintersport Oostenrijk

Herfst in aantocht en jij bent al bezig met het plannen van een heerlijke wintersportvakantie in Oostenrijk. Goed bezig, je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn, velen hebben reeds geboekt, dus zet je plannen snel voort. Geen donkere, kille en saaie winter, maar het vooruitzicht op wintersport. Heerlijk bewegen in de buitenlucht en ’s avonds genieten van een heerlijk drankje en een hapje. Vergeet niet om naast het snowboarden, langlaufen en/of skiën de omgeving in al haar pracht te ontdekken. Oostenrijk is een prachtig land met haar vele bergen en rijke natuur.
Kies voor sneeuwzekere gebieden als je voor de wintersport gaat. Enkele van deze gebieden: Gurgl, Samnaun, Arlberg, Damuls, Serfaus-Fiss-Ladis (tip: bekend om kind vriendelijkheid), Stubaier Gletscher, Hintertuxer Gletscher. Ga op zoek naar meer informatie en leuke tips voor een familievakantie bijvoorbeeld in Tirol, waar ouders met kinderen zelf ook echt vakantie hebben door de goed verzorgde vakanties speciaal voor gezinnen met kleine kinderen.    

Wintersport Zwitserland

Sporten in de gezonde lucht tijdens de wintersport in Zwitserland is een prima keuze als je een longaandoening hebt, maar ook voor iedere andere wintersportliefhebber. Denk je nu “brr, voor mij geen kou en sneeuw, ik ga liever naar de zon”, ook die zie je in Zwitserland. De haters van kou komen terug op hun afkeer van wintersport als ze deze een keer ervaren hebben. Een heerlijke sportieve en ontspannen vakantie in de gezonde lucht van Zwitserland, terwijl mensen in Nederland last hebben van hun luchtwegen door al dat vocht en mistige weersomstandigheden, is een aanrader voor iedereen met en zonder luchtwegaandoeningen.
​​​​​​​
Ga hier op zoek naar de mooiste wintersportvakanties om zeker niet teveel te betalen, een huisje huren is een goede keuze. Kijk of je wellicht gebruik kunt maken van een aantrekkelijke korting (vroegboekkorting) wanneer je vroeg reserveert. Vroeg reserveren heeft nog een groot voordeel, je hebt dan namelijk de keuze uit een reuze aanbod. Doe er je voordeel mee.

Wintersportvakantie Duitsland

Heb je geen zin om een hele dag in de auto te zitten om op een wintersportlocatie te komen? Kies dan voor een fijne wintersportvakantie dichtbij huis. Ga naar de oosterburen, rijd naar Duitsland voor een onvergetelijke vakantie. Zorg voor een goede wintersportuitrusting en zorg dat je op de hoogte bent van de regels die in Duitsland gelden als je met sneeuw de weg op gaat. Het hele gezin kan prima met je mee, want de familievakanties zijn ook in Duitsland aan te raden. Ook met de kleintjes wordt er rekening gehouden, zodat iedereen, kinderen en ouders, kunnen genieten van hun vrije dagen tijdens de wintersport in Duitsland.
​​​​​​​
Duitsland is bij veel Nederlanders favoriet als het gaat om wintersportvakanties. Denk aan onder andere de volgende gebieden: Alpen, Harz, Beierse Woud, Zwarte Woud, Sauerland. Heb je de pech in een bepaald gebied dat er geen sneeuw is gevallen dan wordt er in veel gevallen gezorgd voor kunstsneeuw (informeer vooraf als sneeuw of kunstsneeuw voor jou een must is). Het weer blijft onvoorspelbaar! Dat mag de pret niet drukken, want ook zonder echte sneeuw is Duitsland een prima bestemming om de wintervakantie door te brengen.

Wintersport Frankrijk

Ken je Frankrijk van de mooie zomers? Gooi het roer een keer om en ga op wintersport in Frankrijk. Of misschien ben je wel in de gelegenheid om twee keer per jaar op vakantie te gaan. Een goedkope last minute of een vakantie met een vroegboekkorting, het kan je vele euro’s schelen. Mensen die Frankrijk kennen, weten dat ze “er op tijd bij moeten zijn” om de mooiste vakantieaccommodatie en locatie te reserveren. Als jij hun voorbeeld volgt geniet jij het komende winterseizoen en wellicht in het voorjaar of de zomer van een heerlijke vakantie in dit land.
​​​​​​​
Voor een wintersportvakantie in Frankrijk dien je echt niet langer te wachten met boeken, want de reserveringen stromen binnen. Niet gek als je weet dat Frankrijk hooggelegen prachtige skigebieden heeft en dat je er heerkijk kunt eten en drinken. Enkele voorbeelden van skigebieden: Le grand Massif, Paradiski, Les deux Alpes, Les trois Vallees en teveel om op te noemen.

Wintersport Italië

Naar Italië voor de zon? Prima, een goede keuze, maar wist je dat  Italië ook een heel geschikt land is voor de wintersport? Echt een aanrader! Even ontsnappen aan de kilte en donkere dagen van de winter in Nederland. De zon in Italië zal je goed doen. Duur? Dat hoeft het niet te zijn. Bekijk de volgende skigebieden, misschien zit er een bestemming voor jou en je reisgenoten tussen: Val Gardena, Via Lattea, Livigno, Monta Rosa, Kronplatz. Lees de uitgebreide beschrijvingen om er achter te komen of een bepaalde keuze geschikt is. Ga goed voorbereid op wintersport, zorg voor een goede uitrusting. Denk bijvoorbeeld aan: ski-jas, skibroek, helm, sokken, skibril, muts, handschoenen, toilettas plus inhoud, slee, ski’s en dergelijke. Je kunt op veel plaatsen ook spullen huren, informeer voordat je op vakantie gaat. Het maken van een checklist, die je kunt afvinken, zorgt ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat.         

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN

Onderdeel van Recreatie Online