Belangrijke zaken om te verzekeren als ondernemer

Het leven van een ondernemer draait om het slim nemen van risico’s. Sommige risico’s kunnen goed uitpakken en zijn het nemen waard. Andere risico’s brengen vooral kans op negatieve gevolgen met zich mee en kunnen beter afgedekt worden. Het afdekken van de tweede groep risico’s gebeurt met zakelijke verzekeringen. In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke zaken om te verzekeren als ondernemer.

Bedrijfsresultaat

Ieder bedrijf kent pieken en dalen. Tijdens een piek is het runnen van het bedrijf het leukste wat er is en lijkt de toekomst niets dan rooskleurig. Tijdens een dal is dat wel anders. Opeens verschuift de focus van groeien naar overleven en is het ondernemen opeens een stuk minder leuk.

Wat tijdens zo’n dal voor gemoedsrust kan zorgen, is een verzekering van het bedrijfsresultaat. Die verzekering noemt men ook wel de bedrijfsstagnatieverzekering, of de bedrijfsschadeverzekering. Komt de brutowinst van het bedrijf onder een bepaald niveau, dan kun je een vergoeding krijgen van de verzekeraar. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat de rekeningen betaald kunnen blijven worden en kun je op zoek gaan naar een oplossing om de resultaten weer op te krikken.

Inboedel

De inboedel van een bedrijf – ook wel de inventaris genoemd – wordt gebruikt om geld te verdienen. Vaak is hier dan ook flink in geïnvesteerd. Schade aan de inventaris is op twee manieren onwenselijk. Enerzijds betekent schade aan de inventaris dat deze (tijdelijk) niet gebruikt kan worden om werkzaamheden uit te voeren. Anderzijds betekent dit dat er kosten ontstaan door het vervangen of repareren van de beschadigde bedrijfsmiddelen.

Bij schade aan de inventaris ben je als ondernemer dus blij als je hiervoor een zakelijke inboedelverzekering hebt afgesloten. In dat geval kun je namelijk een vergoeding krijgen van de verzekeraar om nieuwe bedrijfsmiddelen aan te schaffen, of om de beschadigde bedrijfsmiddelen te repareren.

Zeker bij schade aan laptops kunnen de kosten flink in de papieren lopen. Daarom kun je een zakelijke inboedelverzekering ook vaak uitbreiden met een laptop verzekering zakelijk.

Voorraad

Zeker handelsondernemingen zijn erg afhankelijk van hun voorraad. Zonder voorraad kan er tenslotte geen geld verdiend worden. Geen slecht idee dus om deze te verzekeren met een voorraadverzekering. Raakt de voorraad dan beschadigd – bijvoorbeeld door brand of water – dan betaalt de verzekeraar je geld voor het vervangen van de beschadigde voorraad, of voor de aanschaf van nieuwe voorraad. Zo kan er sneller weer omzet gedraaid worden.













Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN

Onderdeel van Recreatie Online